23 januari 2018

Opening van het nieuwe Architectuurjaar met Maarten Hajer

Op dinsdag 23 januari opent CASA het nieuwe architectuurjaar 2018 met de lancering van het jaarthema CASA VISTA. Als introductie hierop zal hoofdspreker Maarten Hajer, hoogleraar Future Urban Studies, een panoramisch beeld schetsen op de toekomst van de stad in een compact college onder de titel ‘De Macht van Verbeelding: Arnhem in de 21ste eeuw’.

Lees meer...

01 februari 2018

Het klimaatbestendig maken van de stad vergt veel gezamenlijke inzet, maar ook een hoop innovatie en creativiteit. Tijdens dit Klimaatcafé is het podium daarom voor de aankomende generatie ontwerpers en doeners, namelijk de studenten! Welke oplossingen zien zij voor klimaatadaptatie en hoe zien zij hun eigen rol als toekomstig ontwerper en uitvoerder?

Lees meer...

22 februari 2018

In september 2015 is het programma New energy made in Arnhem vastgesteld. Hierin staan diverse doelen en ambities op het vlak van energie besparen en hernieuwbare energie opwekken tot 2020. Denk hierbij aan het verminderen van het energieverbruik, het opwekken van windenergie, zonne-energie, hernieuwbare warmte en het stimuleren van schoon vervoer.

Lees meer...