14 september 2017

Energietransitie is een belangrijk onderwerp binnen het Klimaatakkoord van Parijs. Klimaatmigratie en klimaatadaptatie zijn beiden hard nodig om de doelstellingen te halen. In dit gecombineerde Energy & Klimaatcafé gaan we het hebben over de samenhang tussen klimaat en energie.
Hoofdspreker van het café is Charlotte Ernst, initiatiefnemer van het Hof van Cartherius in Utrecht. Deze gebiedsontwikkeling heeft zowel adaptatie als mitigratie als uitgangspunt is een goed voorbeeld voor andere gebiedsontwikkelingen. Daarna gaan we met Arnhemse sleutelfiguren in gesprek over hoe Arnhem zich sterker kan ontwikkelen om nog meer een klimaatbestendige èn duurzame energiestad te worden. 

Een uitgebreider programma volgt later. Dit café is een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met de beide netwerken!Datum: donderdag 14 september

Aanvang: 16.30 uur, vanaf 16.00 uur ontvangst

Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20.

PS. In de vakantiemaanden juli en augustus zijn er geen Energy Cafés. Eerstvolgende Energy Cafés zijn op 14 september, 26 oktober en 16 november.

21 september 2017

Met trots presenteren Beeldende Kunst Arnhem (BKA), Centrum voor Stedenbouw en Architectuur Arnhem (CASA) en Ontwerp Platform Arnhem (OPA) de selectie van de Arnhemse Nieuwe(n) 2017:

Lees meer...

28 november 2017

Een Goed Boek 2017

Op 28 november organiseren OPA, CASA en Plaatsmaken het event Een Goed Boek 2017. Dit is een avond waarop de meest bijzondere Arnhemse boeken worden gepresenteerd door de makers.

Lees meer...