19 februari 2018

Architectuurcentrum CASA organiseert dit voorjaar de Heuvelinkprijs, dé tweejaarlijkse architectuurprijs voor het beste Arnhemse nieuwbouwproject. Deze prijs is in de jaren negentig in het leven geroepen door de gemeente Arnhem en dagblad de Gelderlander om de aandacht voor lokale architectuur te stimuleren. Voorgaande winnaars waren onder meer Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal, Rozet en Brasserie De Boerderij.

Lees meer...

20 februari 2018

Adviezen tegen politieke kortademigheid

Onze stad staat voor enorme uitdagingen: energietransitie en klimaatverandering vragen om een grondige herinrichting en er liggen urgente sociaal-economische opgaves op het gebied van armoede, integratie, werk en zorg. Welke langetermijndoelen moeten de nieuwe stadsbestuurders en raadsleden voor ogen houden en hoe komen we daar?

Lees meer...

22 maart 2018

Wat hebben Donald Duck en de Lolo met groene ruïnes en een Volle Muil gemeen? 

Ze passeren allemaal de revue tijdens 20x20 op donderdag 22 maart!
Op uitnodiging van CASA, OPA en Studio Omstand tonen elf ontwerpers, kunstenaars en architecten in pitches van 20 beelden maal 20 seconden inspirerende projecten, visionaire producten en succesvolle miskleunen. Kortom: deze tiende editie van 20x20! belooft weer een grandioos spektakel te worden. Mis het niet!

Lees meer...