26 oktober 2017

Arnhem heeft veel water, hoogteverschillen en Arnhem ligt aan de Nederrijn en IJssel. Welke kansen biedt dat op het vlak van energie? Daar gaan we het over hebben tijdens dit Energy Café.

Lees meer...

16 november 2017

We staan voor een enorme verandering. We gaan van het aardgas af, het energieverbruik moet drastisch naar beneden, all-electric is een oplossing, maar ook niet voor alles. Wat zijn hiervoor de oplossingen? Hoe pak je dat aan? Hoe nemen we de bewoners in deze enorme verandering mee? Hoe zorg je dat je daar klaar voor bent? Dit vraagt veel de komende tijd van onderwijsinstellingen, de installateurs en de aannemers. Daar gaan we het over hebben tijdens dit Energy Café.

Lees meer...

23 november 2017

DE TOEKOMST VAN DE BLOEMKOOLWIJK

U bent van harte uitgenodigd op de eerste editie van het Ruimtekoers Forum op donderdag 23 november: een landelijk symposium waarin stedelijke professionals samen de toekomst van de Nederlandse bloemkoolwijken onder de loep nemen.
Maar liefst dertig procent van de woningen in Nederland is gebouwd in de jaren ‘70 en ‘80, waardoor elke Nederlandse gemeente wel haar kenmerkende bloemkoolwijk kent. Deze baanbrekende woonerven zijn echter al lang niet meer de levendige publieke ruimtes van toen.

Lees meer...