14 november 2017

Denkend aan Arnhem Zuid zie ik eindeloze bloemkoolwijken verveeld in het laagland staan... Velen zien Zuid als een verzameling monofunctionele woonwijken, maar klopt dit wel? ‘Groot Malburgen’ is weliswaar zo ontworpen, er lijkt een kentering ingezet! Als prelude op Ruimtekoers Festival en in het kader van het eigen jaarthema ging CASA op 14 november op zoek naar Nieuw Arcadië in Zuid.

Lees meer...

27 oktober 2017

Arnhems binnenstedelijke vernieuwing op één vierkante kilometer!

Architectuur verbroedert! Vanwege de enthousiaste reacties op de excursie die CASA en Architectuurcentrum Nijmegen vorig jaar gezamenlijk organiseerden, besloten we dit jaar niet één maar twee keer samen op pad te gaan. Op 30 maart bezochten we actuele projecten in het centrum van Nijmegen, op 27 oktober was Arnhems stadshart aan de beurt. Aanleiding hiervoor was het voornemen van de Provincie Gelderland en de gemeenten Arnhem en Nijmegen om te investeren in beide binnensteden.

Lees meer...

10 oktober 2017

Na meer dan een kwart eeuw plannenmakerij is Arnhem eindelijk zijn Rijngoud aan het verzilveren. Naast de ontwikkeling van Stadsblokken-Meinerswijk is er veel meer gaande in Arnhems rivierzone.
Tijdens de CASA-avond op 10 oktober werden twee bijzondere projecten aan de Rijn uitgelicht.

Lees meer...

26 september 2017

Arnhem is een buitengewoon groene stad, daar profiteren we al eeuwen van. Maar hoe houden we Arnhem groen en wat moeten we daarvoor doen of juist voor laten? Op dinsdag 26 september organiseerde CASA een discussieavond over de toekomst van de Arnhemse parken en het wijkgroen.

Lees meer...

21 september 2017

Ieder jaar selecteert een jury op uitnodiging van BKA, CASA en OPA de beste afstudeerders van ArtEZ in de disciplines Bouwkunst, Creative Writing, Fashion Design, Fine Art, Graphic Design, Interaction Design en Product Design.

Lees meer...