20 februari 2018

Adviezen tegen politieke kortademigheid


Er staan grote uitdagingen voor onze stadspoorten. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseerde CASA op dinsdag 20 februari de discussieavond ‘In het Belang van de Stad’. Welke uitdagingen staan onze nieuwe bestuurders en raadsleden te wachten en welke lange termijndoelen zouden de agenda moeten bepalen? Onder het motto ‘adviezen tegen politieke kortademigheid’ ging CASA in gesprek met diverse genodigden, politici en het publiek.

Lees meer...

23 januari 2018

Op dinsdag 23 januari opende CASA het Architectuurjaar 2018 met de lancering van het jaarthema CASA VISTA. Als introductie hierop schetste Maarten Hajer, hoogleraar Future Urban Studies, een panoramisch uitzicht op de toekomst van de stad in een compact CASA-college met de titel ‘De Macht van Verbeelding: Arnhem in de 21ste eeuw’.

Lees meer...

12 december 2017

Als afsluiting van het jaarthema Nieuw Arcadië organiseerde CASA op dinsdag 12 december een avond over zelfbouwprojecten, CPO en tiny-houses. Hoe Archicadisch is Arnhem landelijk gezien, wat is er de afgelopen jaren allemaal gerealiseerd en biedt de stad wel genoeg ruimte hiervoor?

Lees meer...

28 november 2017

Jaarlijks worden er in Arnhem bijzondere boeken gemaakt die opvallen vanwege 
hun vormgeving, fotografie, druk of inhoud. Ontwerp Platform Arnhem (OPA), Plaatsmaken en architectuurcentrum CASA organiseerden daarom de avond Een Goed Boek.

Lees meer...

14 november 2017

Denkend aan Arnhem Zuid zie ik eindeloze bloemkoolwijken verveeld in het laagland staan... Velen zien Zuid als een verzameling monofunctionele woonwijken, maar klopt dit wel? ‘Groot Malburgen’ is weliswaar zo ontworpen, er lijkt een kentering ingezet! Als prelude op Ruimtekoers Festival en in het kader van het eigen jaarthema ging CASA op 14 november op zoek naar Nieuw Arcadië in Zuid.

Lees meer...