10 oktober 2017

We hebben wat te vieren! Na meer dan een kwart eeuw plannenmakerij is Arnhem eindelijk zijn Rijngoud aan het verzilveren. Naast de voorgenomen ontwikkeling van Stadsblokken-Meinerswijk is er veel meer gaande in de Arnhemse rivierzone. Daarom maakte CASA op 10 oktober een ‘reisje langs de Rijn’ om de actuele projecten en ontwikkelingen in kaart te brengen.

Lees meer...

26 september 2017

Arnhem is een buitengewoon groene stad, daar profiteren we al eeuwen van. Maar hoe houden we Arnhem groen en wat moeten we daarvoor doen of juist voor laten? Op dinsdag 26 september organiseerde CASA een discussieavond over de toekomst van de Arnhemse parken en het wijkgroen.

Lees meer...

21 september 2017

Ieder jaar selecteert een jury op uitnodiging van BKA, CASA en OPA de beste afstudeerders van ArtEZ in de disciplines Bouwkunst, Creative Writing, Fashion Design, Fine Art, Graphic Design, Interaction Design en Product Design.

Lees meer...

23 juni 2017

Op zoek naar Nieuw Arcadië

De dagexcursie stond dit keer in het teken van het jaarthema: we gingen op zoek naar ‘Nieuw Arcadië’ in Arnhems stadsrandgebied. Hiertoe reisden we per touringcar de vier windstreken af en deden bijzondere plekken met potentie aan:

Lees meer...

30 maart 2017

Zouten architectuur, gigantische glazen paddenstoelen, bamboe doodskisten, kunst en hiphop...

Op 30 maart presenteerde een negental architecten, ontwerpers en kunstenaars hun werk, passies en inspiratiebronnen in het snelle format van 20 beelden maal 20 seconden. Ook voor deze negende editie hebben CASA, OPA en Studio Omstand weer sprekers van naam en faam weten te strikken! 20x20 heeft zich in de afgelopen jaren ontpopt tot een van de culturele hoogtepunten van Arnhem. 

Lees meer...