12 december 2017

Als afsluiting van het jaarthema Nieuw Arcadië organiseerde CASA op dinsdag 12 december een avond over zelfbouwprojecten, CPO en tiny-houses. Hoe Archicadisch is Arnhem landelijk gezien, wat is er de afgelopen jaren allemaal gerealiseerd en biedt de stad wel genoeg ruimte hiervoor?

Lees meer...

28 november 2017

Jaarlijks worden er in Arnhem bijzondere boeken gemaakt die opvallen vanwege 
hun vormgeving, fotografie, druk of inhoud. Ontwerp Platform Arnhem (OPA), Plaatsmaken en architectuurcentrum CASA organiseerden daarom de avond Een Goed Boek.

Lees meer...

14 november 2017

Denkend aan Arnhem Zuid zie ik eindeloze bloemkoolwijken verveeld in het laagland staan... Velen zien Zuid als een verzameling monofunctionele woonwijken, maar klopt dit wel? ‘Groot Malburgen’ is weliswaar zo ontworpen, er lijkt een kentering ingezet! Als prelude op Ruimtekoers Festival en in het kader van het eigen jaarthema ging CASA op 14 november op zoek naar Nieuw Arcadië in Zuid.

Lees meer...

27 oktober 2017

Arnhems binnenstedelijke vernieuwing op één vierkante kilometer!

Architectuur verbroedert! Vanwege de enthousiaste reacties op de excursie die CASA en Architectuurcentrum Nijmegen vorig jaar gezamenlijk organiseerden, besloten we dit jaar niet één maar twee keer samen op pad te gaan. Op 30 maart bezochten we actuele projecten in het centrum van Nijmegen, op 27 oktober was Arnhems stadshart aan de beurt. 

Lees meer...

10 oktober 2017

Na meer dan een kwart eeuw plannenmakerij is Arnhem eindelijk zijn Rijngoud aan het verzilveren. Naast de ontwikkeling van Stadsblokken-Meinerswijk is er veel meer gaande in Arnhems rivierzone.
Tijdens de CASA-avond op 10 oktober werden twee bijzondere projecten aan de Rijn uitgelicht.

Lees meer...