We hebben wat te vieren! Na meer dan een kwart eeuw plannenmakerij is Arnhem eindelijk zijn Rijngoud aan het verzilveren. Naast de voorgenomen ontwikkeling van Stadsblokken-Meinerswijk is er veel meer gaande in de Arnhemse rivierzone. Daarom maakte CASA op 10 oktober een ‘reisje langs de Rijn’ om de actuele projecten en ontwikkelingen in kaart te brengen.

Zo presenteerden ontwikkelaar Bart Schoonderbeek (Schipper Bosch) en architect Max Kahlen (Dyvik Kahlen Architects) het laatste ontwerp voor Landgoed Klingelbeek. Hoofdspreker was architect Jeroen van Schooten (TeamV), de ontwerper van het vernieuwde Huis der Provincie, dat nu een schitterende stepping stone tussen stad en rivier vormt. Als intermezzo droeg CASA-voorzitter Berry Kessels zijn functie over aan Marco de Wilde. We sloten af in stijl met Aldersbacher Kloster Weisse, Wurst en de inmiddels legendarische CASA-Quiz!

Natuur, cultuur en architectuur: onder het motto Nieuw Arcadië onderzoekt CASA in 2017 hoe Arnhem zijn kernkwaliteiten verder kan versterken.

 

Foto's: Barbara Kerkhof©