Finalisten Heuvelinkprijs 2020

Finalisten Heuvelinkprijs 2020

Architectuurcentrum CASA organiseert dit jaar traditiegetrouw de Heuvelinkprijs, dé tweejaarlijkse Arnhemse architectuurprijs voor het beste nieuwbouwproject. De finalisten dingen mee naar de vakjury- en de publieksprijs!

De Heuvelinkprijs, de tweejaarlijkse Arnhemse architectuurprijs voor de beste nieuwbouw, is in de jaren negentig door de gemeente Arnhem en dagblad De Gelderlander in het leven geroepen om lokale architectuur alsook de interesse daarvoor te stimuleren. Vandaar dat de Heuvelinkprijs, die sinds 2008 wordt georganiseerd door architectuurcentrum CASA, bestaat uit een vakjury- en een publieksprijs. Voorgaande winnaars waren onder meer Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal (2010), Het Podium (2012), Rozet (2014), Brasserie De Boerderij (2016) en de Parkzaal Musis (2018). De publieksprijs ging onder andere naar bloemenkiosk De Stek (2014), Arnhem CS (2018) en de Driekapper Vosdijk (2018). Voor deze elfde editie konden projecten worden voorgedragen die zijn opgeleverd in 2018 en 2019. De jury, bestaande uit Jan Nauta (Studio Nauta), Jeroen van Schooten (TeamV) en Philomene van der Vliet (BOOM Landscape), heeft uit alle nominaties een shortlist geselecteerd. Deze zeven projecten zijn eind juni bezocht en beoordeeld. Naast de vakjuryprijs wordt na de zomer een publieksprijs georganiseerd in samenwerking met dagblad De Gelderlander. De winnaars van beide prijzen zullen in september bekend worden gemaakt.

De finalisten van de Heuvelinkprijs 2020 zijn:

AR Building
Ontwerp: Space Encounters
Opdrachtgever: Schipper Bosch

Bartok
Ontwerp: Barcode Architects
Opdrachtgever: Kondor Wessels Projecten

Focus Filmtheater
Ontwerp: DP6 architectuurstudio
Opdrachtgever: Gemeente Arnhem

De Martinus
Ontwerp: De Zwarte Hond
Opdrachtgever: KlokGroep

Rode Trap Huis
Ontwerp: Jasper Jobse
Opdrachtgever: particulier

Straushaus
Ontwerp: NEXIT Architecten
Opdrachtgever: particulier

Zuidereiland
Ontwerp: Mix Architectuur
Opdrachtgever: Heilijgers Projectontwikkeling BV

Ander nieuws