29 januari 2019

CASA nodigt u van harte uit voor de extra feestelijke Opening van het Architectuurjaar 2019 op dinsdag 29 januari. Het is immers dubbel feest: CASA viert alweer zijn vijftiende verjaardag en bovendien is het een eeuw geleden dat het Bauhaus werd opgericht.

Lees meer...

11 december 2018

DE KLIMAAT-NEUTRALE STAD
CASA-college met Marjan Minnesma

Op dinsdag 11 december sluit Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, het jaarthema CASA VISTA af met een vlammend betoog; hoe kan Nederland voor 2030 energieneutraal worden?

Lees meer...

14 februari 2019

I love you, Rietveld – Valentijnsdag in Showroom

Voor alle liefhebbers van architectuur en moderne kunst organiseren CASA en boekhandel Hijman Ongerijmd op donderdag 14 februari een avond in het teken van de liefde. De liefde tussen Truus Schröder en Gerrit Rietveld, de liefde voor de heldere lijnen en voor het experiment in de kunsten.

Lees meer...

13 december 2018

Kunnen we Arnhem Klimaatbestendig eten?

Onze keuzes in voeding en de manier waarop we het verbouwen en vervoeren zijn van grote invloed op ons klimaat. Mede door onze voeding bepalen we hoe zwaar we het milieu belasten en daarmee het klimaat beïnvloeden. Ook kunnen we ons voedsel inzetten om de stad aantrekkelijker en klimaatbestendiger te maken. Over deze schijnbaar onderbelichte, maar wel cruciale aspecten van voedsel gaan we het hebben tijdens het Klimaatcafé op donderdagavond 13 december.

Lees meer...