21 november 2019

Waar ligt de balans tussen utopie en realisatie? Op donderdag 21 november presenteert CASA in het kader van NUTOPIA! de lezing Counterweight van Job Floris (MONADNOCK).

Bergen papieren architectuur heeft de vroege twintigste eeuw ons nagelaten; van ellelange lintsteden tot kristallen Stadtkronen en futuristisch woonmachines. De visionaire vergezichten van toen hebben plaatsgemaakt voor realisme. Architectuur kan echter zo veel meer zijn dan een stapel stenen! CASA heeft daarom Job Floris uitgenodigd om te reflecteren op het vak: wat doet de architect en waarom?

Lees meer...

10 december 2019

De verbeelding aan de macht! Hoe ziet Arnhem eruit in 2050?

Als afsluiting van NUTOPIA! presenteert CASA op 10 december een nieuwe, utopische visie op de stad en een bloemlezing uit het Arnhems Architectuur & Animatiefilmfestival.

Lees meer...

12 december 2019

Jaarlijks worden er in Arnhem bijzondere non-fictie boeken gemaakt die opvallen vanwege hun vormgeving, fotografie, druk of inhoud. Ontwerp Platform Arnhem en architectuurcentrum CASA organiseren daarom op donderdagavond 12 december de avond Een Goed Boek 2019. Dit is een avond waarop de meest bijzondere Arnhemse boeken worden gepresenteerd door de makers. De focus ligt hierbij op non-fictie omdat er voor literatuur al veel aandacht is.

Lees meer...

28 november 2019

De Urbanisten hebben zich sinds de oprichting in 2008 ontwikkeld tot dé specialisten op het gebied van klimaatadaptatie. Het bureau met architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten maakt water-gerelateerde ontwerpen en strategieën. Daarmee willen De Urbanisten niet alleen werken aan een duurzame stad, maar ook bijdragen aan de kwaliteit van het stedelijk leven.

Lees meer...