20 mei 2019

CASA organiseert dit voorjaar weer de Willem Diehlprijs, de Arnhemse architectuurprijs voor de beste restauratie en transformatie. Voor deze zevende editie kunnen projecten worden voorgedragen die in de periode 2017-2018 zijn gerealiseerd. Uit alle nominaties is door een vakkundige jury, bestaande uit Eva Ter Braak, Hubert-Jan Henket en Bart Schoonderbeek, een shortlist van vijf geselecteerd. Deze finalisten zijn onlangs bezocht en beoordeeld. Nu bent u aan zet! Naast de vakjuryprijs wordt ook een publieksprijs uitgereikt. Breng hieronder voor donderdag 6 juni uw stem uit! De winnaars worden die dag bekend gemaakt tijdens de Nacht van de Architectuur.

Lees meer...

13 juni 2019

Kunst, architectuur, landschap en experiment! CASA presenteert op donderdag 13 juni in het kader van het jaarthema NUTOPIA de lezing ‘Totaal Interventies’ door Ronald Rietveld.

Van Hardcore Heritage en mobiele sculptuur tot experimentele werklandschappen en leegte, Ronald Rietveld werkt met RAAAF (Rietveld Architecture-Art-Affordances) op het snijvlak van beeldende kunst, architectuur en filosofie.

Lees meer...

03 juli 2019

Kunst- en cultuurfestival Ruimtekoers strijkt van 3 tot en met 7 juli weer neer in Arnhem. Twee bijzondere locaties aan de voet van de iconische John Frostbrug, in de wijk Malburgen, worden vijf dagen lang getransformeerd tot bruisende ontmoetingsplekken. Hier geniet je van heerlijk eten en drinken, kunst, theater, muziek, lezingen en workshops. Ondertussen verken je samen met makers, publiek en bewoners nieuwe ideeën, dromen en richtingen voor de stad van de toekomst.

Lees meer...