16 oktober 2019

Jaarlijks worden er in Arnhem bijzondere non-fictie boeken gemaakt die opvallen vanwege hun vormgeving, fotografie, druk of inhoud. Ontwerp Platform Arnhem en architectuurcentrum CASA organiseren daarom op donderdagavond 12 december de avond Een Goed Boek 2019. Dit is een avond waarop de meest bijzondere Arnhemse boeken worden gepresenteerd door de makers. De focus ligt hierbij op non-fictie omdat er voor literatuur al veel aandacht is.

Lees meer...

29 oktober 2019

Hoe gaat het met de grote projecten in en rond Arnhems centrum?

Zwaaiende kranen en tollende betonmolens, de Nederlandse bouwsector draait op volle toeren! Ook in de Arnhemse binnenstad wordt druk gebouwd. Tegelijkertijd liggen een aantal ambitieuze, beeldbepalende projecten en gebiedsontwikkelingen rond het centrum schijnbaar stil. Hoe staat het ervoor met Coberco, Coehoorn, Stadsblokken-Meinerswijk en de nieuwe torens bij het station? Worden er bergen verzet achter de schermen of zijn het nog vooral papieren plannen? ‘Want tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren’… zo dichtte Elschot.

Lees meer...

24 oktober 2019

Het klimaatbestendig maken van de stad vergt veel gezamenlijke inzet, maar ook een hoop innovatie en creativiteit. Tijdens dit Klimaatcafé van 24 oktober is het podium daarom voor de aankomende generatie ontwerpers en doeners, namelijk de studenten! Welke oplossingen zien zij voor klimaatadaptatie en hoe zien zij hun eigen rol als toekomstig ontwerper en uitvoerder?

Lees meer...