Hoe gaat het met de grote projecten in en rond Arnhems centrum?

Zwaaiende kranen en tollende betonmolens, de Nederlandse bouwsector draait op volle toeren! Ook in de Arnhemse binnenstad wordt druk gebouwd. Tegelijkertijd liggen een aantal ambitieuze, beeldbepalende projecten en gebiedsontwikkelingen rond het centrum schijnbaar stil. Hoe staat het ervoor met Coberco, Coehoorn, Stadsblokken-Meinerswijk en de nieuwe torens bij het station? Worden er bergen verzet achter de schermen of zijn het nog vooral papieren plannen? ‘Want tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren’… zo dichtte Elschot.

Tijdens CASA-actueel op 29 oktober polsen we de status van deze grote projecten in een afwisselend actualiteitenprogramma met onder meer
stadsbouwmeester Gijs Frencken (gemeente Arnhem), stadsmaker Paul de Bruin (Coehoorn Centraal) en landschapsarchitect Daphne van der Wal (Le Far West). Daarnaast hebben we een primeur: architect Dick van Wageningen (Felix Claus Dick van Wageningen Architecten) presenteert het ontwerp van het nieuwe hotelcomplex aan het Stationsplein. Tot slot brengt stadsdichter Jesse Laport een ode aan Arnhem, metropool dorp tussen droom en daad.


Datum: Dinsdag 29 oktober

Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20

Entree: 5,- euro, studenten en leden van de CASA-sociëteit gratis