Iedereen heeft dagelijks, bewust en onbewust, te maken met architectuur en stedenbouw. Iedereen woont ten slotte in een huis en in een dorp of stad. Door jongeren anders te laten kijken naar hun eigen leefomgeving en de stad wil CASA hen bewust maken van het feit dat alles om ons heen ontworpen en bedacht is. Daarom biedt CASA een programma aan voor leerlingen van het voortgezet onderwijs dat onder meer aansluit bij CKV, maatschappijleer en geschiedenis.

De volgende programmaonderdelen worden aangeboden:

 

Casa ontdek de stad liggend

Architectuurroute Ontdek de Stad

Als je door de stad loopt heb je meestal een doel: winkelen, stappen, sporten, naar een afspraak, wat dan ook. Je bent erop gericht om van A naar B te komen. Waarschijnlijk sta je niet stil bij de gebouwen of het stratenplan. Als je onze architectuurroute hebt gelopen weten we zeker dat dat je Arnhem met andere ogen bekijkt. Misschien ook wel op de dagen dat je gewoon van A naar B gaat.

De architectuurroute bestaat uit drie delen: Oud Arnhem, Vooroorlogs Arnhem en Modern Arnhem. Elke route kun je apart lopen, je kunt ook routes combineren. Ook is er een hoogtepuntenroute. Elke route is in ongeveer een uur te lopen, inclusief opdrachten. De opdrachten kunnen gemaakt worden via de app Tour to Do of op papier. De architectuurroute is in samenwerking met Museum Arnhem ontwikkeld. Het is mogelijk de route uit te breiden met een fotografieworkshop.

Duur: minimaal 1 uur per route
Prijs: € 4,50 per route
Bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Architectuurroute met aansluitend fotografieworkshop

Leerlingen zien de stad Arnhem met andere ogen door de architectuurroute Ontdek de stad te lopen. Aansluitend nemen zij in Rozet of op station Arnhem Centraal deel aan een workshop fotografie en architectuur onder leiding van fotograaf Niek Michel. Na afloop worden de resultaten gezamenlijk bekeken en besproken in Showroom Arnhem (thuisbasis van Architectuurcentrum CASA).

Duur: 2,5 uur (1 uur route; 1,5 uur workshop)
Prijs: € 275,- (excl. €4,50 per af te nemen route)

Er kunnen maximaal 20 leerlingen meedoen aan de workshop. Voor grotere groepen is er de mogelijkheid dat de groep opgesplitst wordt. Informeer naar de mogelijkheden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Rondleidingen en workshops op aanvraag

Voor zowel het voortgezet onderwijs als basis onderwijs is het mogelijk een rondleiding of workshop op maat te boeken over architectuur en stedenbouw, onder begeleiding van een ervaren docent.

Voor meer informatie en mogelijkheden neem contact op met Inge Stevens via 0267850442 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.