20×20! online

20x20! komt naar je toe deze zomer!

20×20! online

Als uitsmijter voor de zomervakantie presenteerden CASA, OPA en Studio Omstand de jaarlijkse 20×20! Laat je verrassen door acht verschillende kunstenaars, designers en artiesten die over hun werk verhalen aan de hand van 20 beelden maal 20 seconden. Deze twaalfde editie is exclusief online vanuit thuis te volgen en niet te missen dus…

Film: Doglah Media Design ©

Met bijdragen van:

Kunstenaar Kevin van Braak vertaalt politieke en ideologische beladen onderwerpen naar architectuur, sculpturen, installaties en performances die bruggen slaan tussen verhalen uit het verleden, heden én zijn persoonlijk leven. 

Theater, muziek, beeldende kunst en fotografie worden door Mirthe Dokter vlekkeloos gecombineerd. In het kader van de tentoonstelling City Life van Museum Arnhem creëerde zij samen met stadsgenoten Het Volk der Introverten.

Experiment en interventie liggen aan de basis van de werkwijze van Product Designer Luuk Wiehink. In zijn werk, dat varieert van blauwdruk tot eindproduct, spelen maatschappelijke thema’s en menselijk gedrag een belangrijke rol. 

Textiel- en fashiondesigner Liselore Frowijn baseert haar collecties op onderzoek naar materiaal en dessin. Zij haalt inspiratie uit kunst, muziek, vrienden, nieuws en culturen. Duurzaamheid en circulaire groei staan daarbij centraal. 

Technologie en handgemaakte producten komen samen in de praktijk van product designer Marjolein Grotenhuis. Printen, breien en weven zijn haar specialisatie. Textiel, kleur en prints vormen de essentie van haar werk. 

Kunstenaar Kitty Maria van Ekeren doet binnen het bedrijfsleven onderzoek naar industrialisatie en automatisering. Dit resulteert in performances en sculpturen die het materiaal vormen van de video’s die zij produceert. 

Kunstenaar Janine van Oene gebruikt voor haar schilderijen decoratieve interieurstukken, zoals vazen en tapijten. Met haar kunstwerken wil zijn de herinneringen en betekenis die de bewoners hieraan hebben gegeven vasthouden.   

West-Afrikaanse goden, geesten, historische figuren en roofkunst vormen de inspiratie voor het werk van kunstenaar, curator en programmeur Richard Kofi. Ook in zijn werk als curator houdt hij zich bezig met Afrikaanse culturen. 

Datum
donderdag 2 juli
Aanvang
20.00 uur
Locatie
Online