De stad over 100 jaar

Arnhem 2120

Arnhem Klimaatbestendig en CASA organiseerden samen Arnhem 2120, een vervolg op het (online) college NL2120, waarin Tim van Hattum (WUR) de nieuwe kaart van Nederland in 2120 toelichtteInmiddels hebben Wageningse wetenschappers die kaart vertaald naar een visie voor de stad van de toekomst. Arnhem is daarbij als casus genomen. Hoe ziet onze stad eruit over honderd jaar? Op donderdag 10 maart presenteerden hoogleraar landschapsarchitectuur Sanda Lenzholzer (WUR) en onderzoeker klimaatbestendigheid Ilse Voskamp (WUR) dit visionaire onderzoek. Lees hier meer over het onderzoek.
Kon je er niet bij zijn? De Arnhemse Courant schreef een verslag over de avond. Lees het hier. Kijk de avond hieronder terug.

Foto: Rachelle Stoffels Fotografie

Sanda Lenzholzer 

Landschapsarchitect en stedenbouwkundige Sanda Lenzholzer is sinds 2004 is zij verbonden aan Wageningen Universiteit waar zij promoveerde op het stadsklimaat en hoe je dat met het ontwerp van steden kunt te verbeteren. Sanda is zeer actief betrokken geweest bij het wetenschappelijke en maatschappelijke debat hierover. Binnen haar huidige onderzoek integreert ze stedelijke klimaatwetenschap met stedelijke planning en ontwerppraktijk en richt ze zich – inmiddels als hoogleraar – op het overbruggen van de ‘implementatiekloof’ in stedelijke klimaatadaptatie.

Ilse Voskamp 

Ilse Voskamp (WUR) slaat in haar werk als onderzoeker klimaatbestendigheid bruggen tussen ecologische, technologische en ruimtelijke disciplines op het snijvlak van wetenschap en praktijk. Zij ondersteunt onder andere beleidsmakers, resourcemanagers en planning professionals bij het maken van weloverwogen beslissingen rondom locatie specifieke interventies in (stedelijke) omgevingen.

Ons klimaat verandert. Doemscenario’s te over, maar wat als we juist beter mét de kracht van de natuur werken? Bekijk hier of hieronder de livestream van het college NL2120 met Tim van Hattum terug.

Datum
donderdag 10 maart
Aanvang
20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur
Locatie
NiCo, Coehoornstraat 17 (nabij Arnhem CS)
Entree
€ 5,00 (pin), studenten en leden van de CASA-sociëteit gratis