Van verkeer naar verkeren

ARRA #2: De Stad als Shared Space  

Onze straat moet op de schop! Donderdagavond 29 februari organiseerde CASA – in het kader van het jaarthema ARRA – een meet-up over verkeer versus verkeren. ‘Fietsprofessor’ Marco te Brömmelstroet hield daarin een wervelend betoog voor een radicale herinrichting zodat straten niet alleen A en B maar ook mensen met elkaar verbinden. Speciale gast was wethouder Mobiliteit Nermina Kundic, die het nieuwe duurzame mobiliteitsplan (in wording) toelichtte. Marjolein van den Broek, voorzitter van het Arnhems Platform voor Chronisch Zieken en Gehandicapten, deed de eerste twee nominaties voor de Petprijs, de prijs die CASA dit jaar weer gaat uitreiken aan de beste en slechtste openbare (buiten)ruimte. CASA’s huisdichter Jesse Laport sloot traditiegetrouw af met een poëtische samenvatting van deze legendarische avond! 
Check hier het artikel dat de Arnhemsche Courant over deze meet-up schreef.

Fotograaf: Rachelle Stoffels

CASA Jaarthema 2024: ‘ARRA’
In 2024 richt CASA zich onder het motto ARRA – ‘Arnhem’ in straattaal – op de publieke ruimte(s) in de stad. Hoe richten we deze in om de uitdagingen van onze tijd het hoofd te bieden? Ons doel is om te laten zien hoe de publieke ruimte anders zou kunnen functioneren. Dat doen we door middel van een gevarieerd programma, waarin we aan de hand van verschillende thema’s de opgaven in de publieke ruimte in kaart brengen. Door nieuwe perspectieven en (ontwerp)oplossingen te presenteren, bieden we bovendien voorstellen voor verbetering om de stad groener, gezonder en gastvrijer te maken. 

Deze programmareeks wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Arnhem, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en de sponsoren van CASA. 

Datum
donderdag 29 februari
Aanvang
20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur
Locatie
NiCo, Coehoornstraat 17 (nabij Arnhem CS)
Entree
5 euro, leden van de CASA-societeit, studenten en houders van Arnhem Card gratis