Wekelijks shot animated shorts!

CASA-Actueel

CITY CINEMA

CASA en Museum Arnhem presenteren in samenwerking met KloosterKino vanaf 15 mei CITY CINEMA een serie van korte animatiefilms over samenleven in de stad.

Aanleiding voor CITY CINEMA is zowel het CASA-jaarthema De Gedeelde Stad als de expositie City Life. Mensen en de Urbane Realiteit. Iedere vrijdag om 12.00 uur trakteren we je op een animated short! Over drukte, chaos, vervreemding en verveling, maar ook over schoonheid, verlangen en verbinding. Want uiteindelijk is de stad dat wat al zijn bewoners met elkaar delen.

De tweede in deze reeks is Tango. Een bijzondere klassieker, deze Poolse Oscarwinnaar uit begin jaren tachtig. Mensen verschijnen op ritmische wijze in dezelfde ruimte in een huis en voeren dagelijkse rituelen uit. Oogt wat gedateerd, maar zeer actueel: tekenend voor hoe we in de stad met steeds meer mensen dicht opeen leven zonder oog voor elkaar te hebben. Let op: sexpliciet!

Tango / dir. Zbigniew Rybczyński / PL / 1980 / 8’

De eerste in deze reeks: Ghost Cell. Het idee van de stad als een organisme is een bekende metafoor, maar zo heb je het nog nooit gezien. Deze duistere animatie toont Parijs als een lichaam met bloedbanen en cellen. Post-apocalyptisch en poëtisch tegelijkertijd. Een schitterende spookstad vol mensen verbonden met elkaar door spinrag. 

Ghost Cell / dir. Antoine Delacharlery / FR / 2015 / 6’

Aanvang
12.00