Minder verharding meer groen

Hoe dat te doen?

CODE BLAUW

Afgelopen zomer maakte de gemeente haar ambitie wereldkundig om Arnhem meer weerbaar te maken voor de gevolgen van klimaatverandering. ‘Dutch city redraws its layout to prepare for global heating’, kopte The Guardian zelfs. 10% ontharden is het doel. Daarvoor moet de inrichting van de stad op de schop. Aanleiding genoeg voor CASA en het platform Arnhem Klimaatbestendig om dit jaar samen op te trekken: want hoe geven we concreet vorm aan dit goede voornemen? Op 22 april keken we wat we als groene en creatieve stad al zoal in huis hebben; zes Arnhemse ruimtelijk ontwerpers presenteerden actuele, inspirerende voorbeelden van innovatieve groene waterhuishouding binnen en buiten Arnhem. Zo krijgen we een caleidoscopisch beeld van ontwerpoplossingen, die antwoord geven op de vraag: minder verharding meer groen, hoe dat te doen? Maak van de stad een spons!

Bekijk Code Blauw in de video hieronder. Wil je een specifieke spreker zien? Klik dan op de naam van de spreker onder deze video.

Potpourri
Van pocketpark tot rivierklimaatpark en van verticaal groen tot dakduinlandschap! Tijdens Code Blauw komt een waaier aan projecten voorbij op verschillende schaalniveaus. Met presentaties van: 

Code Blauw, Rood & Groen
Code Blauw: De Stad als Spons is de eerste in een serie programma’s waarmee architectuurcentrum CASA en Arnhem Klimaatbestendig willen inspireren, informeren en vooral ook activeren om Arnhem meer weerbaar te maken voor de gevolgen van klimaatverandering. Tijdens de Week van de Hitte (14 t/m 18 juni) zal Code Rood: De Stad als Pizzaoven plaatsvinden en na de zomer organiseren we Code Groen over de vraag hoe de biodiversiteit in de stad te stimuleren. 

NK Tegelwippen
Code Blauw sluit tevens aan bij het Nationaal Kampioenschap Tegelwippen 2021. Vanaf dinsdag 30 maart kan iedereen zijn of haar gewipte tegels aanmelden via www.nk-tegelwippen.nl. Deze worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand van de gemeente. Arnhem neemt het op tegen Nijmegen en zo’n tachtig andere gemeenten. De gemeente die vóór 30 september de meeste tegels per inwoner wipt, wint de prestigieuze Gouden Tegel. 

Video: Doglah Media Design ©
Foto: Big Step Quality Pictures

Datum
donderdag 22 april
Aanvang
20.00
Locatie
Online