Heden, verleden, toekomst

Eusebius Uit de Steigers!  

Hoera! Na een dik decennium is de Eusebius eindelijk uit de steigers! Dat is zonder meer een mijlpaal voor de kerk én de stad dus dat vierde CASA dinsdag 7 juni met een feestelijk programma.  

Heden, verleden en toekomst 
‘Sloophamer of bouwsteiger?’ De recente restauratie van de Eusebiuskerk maakte heel wat los in Arnhem, maar resulteerde letterlijk en figuurlijk in een omarming door de stad. Met bouwmeester Peter Koelewijn (Stichting Eusebius Arnhem) en adviseur architectuurhistorie Henk Hoogeveen (Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed) blikten we terug op de hoogte- en dieptepunten van dit uitzonderlijke restauratieproject. Stadsarcheoloog Martijn Defilet presenteerde de ‘bijvangst’; de vondsten die dankzij de restauratie in en rondom de kerk zijn gedaan. Tot slot keken we met directeur Meike Verhagen naar de toekomst van Arnhems voornaamste monument van geschiedenis en (bouw)kunst en speelden we een kekke CASA-quiz!

De avond begon met een voordracht van Onze Huisdichter Jesse Laport. Bekijk de video hieronder.

Publicatie ‘De Eusebiuskerk, klaar voor de 21ste eeuw’
Naar aanleiding van het afronden van de restauratie van de Eusebiuskerk verschijnt binnenkort de publicatie ‘De Eusebiuskerk, klaar voor de 21ste eeuw’. Hierin worden de keuzes die in het restauratieproces zijn gemaakt in woord en beeld toegelicht. Vanaf 15 juni ligt dit ‘werkboek’ in de Arnhemse boekhandels.

Foto’s: Doglah Media Design

Datum
dinsdag 7 juni
Aanvang
20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur
Locatie
.nico, Coehoornstraat 17 (nabij Arnhem CS)
Entree
€ 5,00 (pin), studenten, leden van de CASA-sociëteit én Gelrepashouders gratis