Grenzen en Geschiedenis

Expeditie Overbetuwe

Dit najaar organiseren CASA en het Architectuurcentrum Nijmegen samen een ‘vierdaagse’ voorbij de grenzen van de eigen stad. Ons gedeelde buitengebied tussen Waal en Rijn, Dodewaard en Doornenburg is voor de meeste Arnhemmers en Nijmegenaren grotendeels onbekend terrein. Tegelijkertijd leunen beide steden steeds meer op dit gebied met alle gevolgen van dien. Daarom gaan we gezamenlijk op expeditie om zo deze blinde vlek te verkennen vanuit verschillende invalshoeken. We hebben vier verkenners met elk hun eigen expertise gevraagd een wandeling samen te stellen voor de podcastserie Expeditie Overbetuwe. 

Luister de podcast hieronder of via AnchorApple PodcastsBreakerGoogle PodcastsPocket CastsRadioPublicSoundcloud en Spotify

Aflevering 2 | Grenzen en Geschiedenis
In de tweede aflevering gidst zelfbenoemd ontdekkingsreiziger Hans Jungerius ons door het land van grenzen en geschiedenis. We stoppen bij allerlei grenzen in het landschap, bekijken waar in het gebied nog sporen zijn te zien van conflict en trotseren dapper de weersomstandigheden. We nemen je mee op een audiotour. Aan de hand van het kaartje kan je de route eventueel ook wandelen of fietsen en ter plekke naar de verschillende ontwikkelingen luisteren.

Aflevering 1 | Appels & Peren
In de eerste aflevering gidst architect en docent Txell Blanco ons op een culinaire wandeling. We stoppen bij verschillende organisaties die inzetten op duurzame voedselsystemen. Samen gaan we op onderzoek uit. Wat betekent de voedseltransitie voor het landschap? Hoe kunnen we zelf ook lokaler gaan eten? We nemen je mee op een audiotour. Aan de hand van het kaartje kan je de route eventueel ook wandelen of fietsen en ter plekke naar de verschillende ontwikkelingen luisteren. 

Datum
vrijdag 12 november - vrijdag 24 december