Hoe ver zijn we al?

Heilig Getal

Arnhem staat voor een gigantische opgave: de komende jaren moeten er zo’n zevenduizend woningen bijgebouwd worden en voor 2040 meer dan het dubbele daarvan. Maar een getal is ook maar een getal, hoe ver zijn we eigenlijk al? Als aftrap van het CASA-jaarthema Heilige Huisjes brachten we op 22 februari de actuele woningbouwprojecten en -plannen die boven de stad hangen in kaart. Met presentaties van Arjenne van Berkum (FARO Architecten) over het Sluiseiland, Johan Blokland (opZoom architecten) over AKZO en Gashouderkwartier, Kirsten van Rijen (gemeente Arnhem) over de laatste velden in Schuytgraaf en de winnaar van Coehoorn Plot 3, Jeroen van Schooten (Team V Architectuur). De Arnhemse Courant schreef een verslag over de avond. Lees het hier.

Onder het motto Heilige Huisjes gaat CASA in 2022 op zoek naar (onorthodoxe) oplossingen voor de huidige wooncrisis. Er moeten keuzes gemaakt worden, dus wat is er dan nog heilig?  

Als aftrap van Heilige Huisjes slaat stadsdichter Jesse Laport je met stichtende woorden om de oren in deze wervelend donderpreek! Bekijk het hieronder.

De programmareeks Heilige Huisjes wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor Creatieve Industrie.

Foto: Rachelle Stoffels Fotografie
Video: Doglah Media Design

Datum
dinsdag 22 februari