Vurig pleidooi voor een nieuwe woonpolitiek

Heilige Strijd

In het kader van Heilige Huisjes presenteerde CASA op dinsdag 12 april de Heilige Strijd met stadsgeograaf Cody Hochstenbach    

De woningnood schreeuwt het uit van daken die er niet zijn! De urgentie is hoog, de gevolgen zijn rampzalig. Nu velen niet meer aan een (betaalbare) woning kunnen komen, raakt de samenleving verdeeld in huizenbezitters en havenots van wie het leven wordt ontwricht. Dit speelt zeker ook lokaal; Arnhem was al een ‘gedeelde stad’ en dat wordt er niet beter op. Volgens stadsgeograaf Cody Hochstenbach zijn de waanzinnige woningprijzen en torenhoge huren niet uit de lucht komen vallen, maar het gevolg van jarenlang bewust beleid. CASA had hem uitgenodigd naar aanleiding van zijn recent verschenen boek Uitgewoond, waarin hij pleit voor een woonpolitiek die eerlijker en inclusiever is. Voor een overvolle zaal legde Hochstenbach de structurele oorzaken en gevolgen van de huidige wooncrisis bloot, daarna ging hij met het publiek in gesprek over de vraag hoe we kunnen bouwen aan het recht op een (t)huis. 

Cody Hochstenbach (1989) is als stadsgeograaf verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hij spreekt zich tegenover een breed publiek fel uit over de wooncrisis — op Twitter, in Tegenlicht en in zijn columns voor RTL Nieuws. In 2019 ontving hij de prestigieuze NWO Veni-beurs om onderzoek te doen naar beleggers op de Nederlandse woningmarkt.

Onze Huisdichter Jesse Laport sloot af met een donderpreek. Lees hier het artikel dat de Arnhemsche Courant over deze avond schreef

Foto’s: Rachelle Stoffels Fotografie

Onder het motto Heilige Huisjes gaat CASA in 2022 op zoek naar (onorthodoxe) oplossingen voor de huidige woonopgave. Er moeten keuzes gemaakt worden, dus wat is er dan nog heilig?  
Deze programmareeks wordt mede mogelijk door het Stimuleringsfonds voor Creatieve Industrie. 

Datum
dinsdag 12 april
Aanvang
20.00 uur
Locatie
NiCo, Coehoornstraat 17
Entree
€ 5,00 (pin), studenten en leden van de CASA-sociëteit gratis