Manhattan

aan de Rijn?!

Heilige Toorn

Op dinsdag 24 mei organiseerde CASA in het kader van de programmareeks Heilige Huisjes een discussie over hoogbouw in Arnhem met architect Stefan Prins (Powerhouse Company).

Eeuwenlang domineerde de toren van de Eusebius Arnhems skyline. Hier leek begin deze eeuw verandering in te komen, maar nog steeds vormen de twee torens bij CS de melktandjes van de stad. Komt hoogbouw ooit van de grond in Arnhem? Er liggen in ieder geval allerlei plannen. De gemeente ziet het bovendien als serieuze optie om de groeiende woningvraag in de stad op te lossen. Hoogbouw ligt echter gevoelig. De Arnhemmer wil geen Manhattan aan de Rijn, maar ook niet snoeien in het groen. Hoe lang is de hoogte van de Eusebius nog heilig? Moeten we daar niet eens voorbij? En zo ja: waar kiezen we dan voor en hoe voorkomen we wildgroei?

Stefan Prins is binnen Powerhouse Company verantwoordelijk voor complexe, binnenstedelijke ontwikkelingen en betrokken bij projecten als de Baan Toren (Rotterdam). Hij geeft bovendien regelmatig lezingen en leidt ontwerpstudio’s aan de Academie van Bouwkunst in Groningen en Rotterdam. Op 24 mei liet hij zijn licht schijnen over Arnhem; liggen hier kansen?  

De Arnhemsche Courant schreef een artikel over de avond. Lees het hier. Onze Huisdichter Jesse Laport sloot de avond af met zijn stichtende woorden. Zijn voordracht bekijk je hierboven terug.

Foto’s: Rachelle Stoffels Fotografie

Datum
dinsdag 24 mei