Klimaatcafé

‘Klimaatadaptie heeft de toekomst’

Tijdens het Klimaatcafé: ‘Klimaatadaptatie heeft de toekomst’ op donderdag 29 september presenteren studenten en afgestudeerden van scholen uit Arnhem en omstreken hun ideeën om de stad te vergroenen en leefbaarder te maken. De inspirerende presentaties worden begeleid met 20 slides die elk 20 seconden duren. Het Arnhemse Klimaatcafé is gratis bij te wonen in de Nieuwe Coehoorn.

Innovatieve ideeën door een nieuwe generatie

Aniek Visser (Hogeschool Van Hall Larenstein) en Janneke Venema (Wageningen University & Research) laten ieder op eigen wijze zien hoe een frisse wind de stad kan verkoelen. Roos Schoolen vervolgt over de kansen voor het bovengronds halen van de Molenbeek. En Jessie Beijer vertelt over hoe Arnhem er in het jaar 2120 uit zou kunnen zien. 

Ook komen vernieuwende productontwerpen aan bod. Zo presenteert Paul Hulsebosch (ArtEZ) zijn waterdoorlatende en verkoelende tegels: Versatiles. Vincent van den Heuvel en Chloé Deniz (HAN) komen met hun koele en groene modulaire zitbank: GRØNNEHAGE. En hoveniers in opleiding Niek Pronk en Twan Geven (Aeres MBO Velp) vertellen alles over hun klimaatbestendige tuinen.

Klimaatcafé

Platform Arnhem Klimaatbestendig organiseert al sinds 2016 Klimaatcafé’s met verschillende onderwerpen. Het is inmiddels een traditie dat eens per jaar studenten het podium krijgen om hun innovatieve afstudeerprojecten te delen. Deze worden in 20×20 format gepresenteerd: 20 slides, 20 seconden per stuk. Na de presentaties is het tijd om aan de bar te proosten op de nieuwe ideeën en generatie. Iedereen is van harte welkom.

Datum
donderdag 29 september
Aanvang
20.00 uur (inloop 19.30 uur)
Locatie
NiCo, Coehoornstraat 17 (nabij Arnhem CS)
Entree
Gratis