Open Oproep

Wegen naar Welzijn

Nederland staat voor een ingrijpende mobiliteitstransitie. Hoe kan deze uitdaging op zo’n manier worden aangepakt dat mobiliteit wordt ingezet als middel om de kwaliteit van leven van íedereen te verbeteren? 

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie nodigt ontwerpers uit om samen met overheden, marktpartijen, (maatschappelijke) organisaties, deskundigen, burgers en andere relevante partijen ontwerpend onderzoek uit te voeren naar dit vraagstuk. Uitgangspunt is de mobiliteitsbehoefte van mensen en daarmee mobiliteit als middel om bij te dragen aan de welvaart van iedereen in brede zin.

Als aftrap van deze open oproep ‘Wegen naar Welzijn’ organiseert CASA op dinsdag 31 januari een inspiratiebijeenkomst met de Arnhemse stedenbouwkundige Annemieke Molster en landschapsarchitect Sandra Schuit. Zij werkten samen aan het in 2021 verschenen boek LOOP!, een pleidooi voor een loopvriendelijke omgeving met een tienstappenplan hoe daar te komen. Hiermee sluiten ze wonderwel aan bij actuele thema’s als de gezonde stad, duurzame mobiliteit en inclusiviteit; thema’s waarvan de urgentie door de huidige crisis alleen maar is toegenomen. Aandacht voor de voetganger – die zoveel meer is dan alleen verkeersdeelnemer- blijkt cruciaal steden leefbaarder te maken. Hoe je mensen verleidt om meer te lopen is het onderwerp van Molster, vervolgens geeft Schuit enkele concrete voorbeelden.

Chris van Langen van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie geeft voorafgaand aan de lezing een toelichting op de open oproep en na afloop is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en coalities te smeden.

Mail naar rsvp@casa-arnhem.nl o.v.v. Wegen naar Welzijn om verzekerd te zijn van een plek.

Datum
dinsdag 31 januari
Aanvang
20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur
Locatie
NiCo, Coehoornstraat 17 (nabij Arnhem CS)
Entree
Gratis