Laat je stem horen!

Woonvisie Arnhem met Kirsten Hannema

Onder het motto ‘Goed en betaalbaar wonen voor iedereen, in een eerlijke, kansrijke en betrokken stad’ werkt de gemeente aan een nieuwe woonvisie. En die is hard nodig. Er moeten immers tot 2040 zo’n 16.000 woningen bij, waarvan 10.000 nog voor 2030. Hoe gaan we dat doen? De gemeente wil in gesprek met de mensen die de stad maken: de inwoners. Wat zijn de woonbehoeftes, wat is ‘goed en betaalbaar’ en hoe zorgen we dat we het eerlijk houden?   

Programma 

Op dinsdag 18 april organiseerde CASA in samenwerking met gemeente Arnhem een meet-up in het kader van de nieuwe woonvisie voor Arnhem. Wethouder wonen Paul Smeulders lichtte de ambities van de gemeente toe, vervolgens schetste architectuurcriticus Kirsten Hannema aan de hand van inspirerende voorbeelden de ontwikkelingen op het gebied van wonen. Tot slot peilden we het publiek en speelden tot lering en vermaak een CASA-quiz over wonen en woonvisies van weleer.  Heb je de avond gemist? De Arnhemsche Courant schreef een artikel over de avond. Lees het hier.

Wil je verder meedenken over de woonvisie? Schrijf je dan ook in voor onze brainstormsessie op woensdagmiddag 10 mei onder vermelding van ‘Workshop Woonvisie’. Voor meer info zie casa-arnhem.nl.   

Foto’s: Rachelle Stoffels Fotografie

Inleider

Kirsten Hannema (1978) was architectuurcriticus en –journalist voor onder andere de Volkskrant. Na een opleiding Bouwkunde begon zij haar loopbaan als architect, maar maakte in 2005 de overstap naar het schrijven, als redacteur voor het tijdschrift A10 new European Architecture. Van 2016 tot 2021 was ze hoofdredacteur van het Jaarboek Architectuur in Nederland. Daarvoor selecteerde ze bijzondere projecten van dat jaar en beschreef belangrijke ontwikkelingen die de architectuur beïnvloeden. Sinds 2020 schrijft ze een maandelijkse column voor Architectenweb. Naast haar schrijfwerkzaamheden is ze actief als gastdocent en als jurylid voor architectuurprijzen.

Datum
dinsdag 18 april
Aanvang
20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur
Locatie
NiCo, Coehoornstraat 17 (nabij Arnhem CS) 
Entree
Gratis