Stem nu op je favoriet!


Finalisten Heuvelinkprijs 2022 | Stem hier op je favoriet

CASA organiseert dit jaar weer de Heuvelinkprijs, de Arnhemse architectuurprijs voor de beste nieuwbouw. De finalisten dingen mee naar de vakjury- en de publieksprijs. Stem nu op je favoriet!


De Heuvelinkprijs, de tweejaarlijkse Arnhemse architectuurprijs voor de beste nieuwbouw, is in de jaren negentig door de gemeente Arnhem en dagblad de Gelderlander in het leven geroepen om lokale architectuur alsook de interesse daarvoor te stimuleren. Vandaar dat de Heuvelinkprijs, die sinds 2008 wordt georganiseerd door architectuurcentrum CASA, bestaat uit een vakjury- en een publieksprijs. Voorgaande winnaars waren onder meer Rozet (2014), Brasserie De Boerderij (2016), de Parkzaal Musis (2018) en Bartok (2020). De publieksprijs ging in die jaren naar bloemenkiosk De Stek (2014), Arnhem CS (2018), de Driekapper Vosdijk (2018) en Focus Filmtheater (2020).  

Voor deze twaalfde editie konden projecten worden voorgedragen die zijn opgeleverd in 2020 en 2021. De vakjury, bestaande uit architect en BNA-voorzitter Jolijn Valk (Urban Echoes), journalist Mark Hendriks, hoofdredacteur Blauwe Kamer, tijdschrift voor stedenbouw en landschapsarchitectuur, en architect en meervoudig winnaar van de Heuvelinkprijs Wilbert de Haan (NEXIT Architecten), heeft uit de nominaties een shortlist geselecteerd. 

De finalisten voor de Heuvelinkprijs 2022 zijn (in alfabetische volgorde): 

Bosgebouw ontworpen door Dyvik Kahlen Architects in opdracht van Schipper Bosch

Elderburen ontworpen door oostwest i.s.m. Van Wijnen Projectontwikkeling en Portaal in opdracht van Portaal

Hoogwegt ontworpen door diederendirrix in opdracht van Hoogwegt Bracamonte

Techplaza ontworpen door Ector Hoogstad Architecten i.s.m. oostwest en DP6 in opdracht van Stichting ROC RijnIJssel

Transzoom ontworpen door opZoom architecten in opdracht van Reinbouw BV

Turfstraat ontworpen door LEVS Architecten in opdracht van Stadswaarde 

Turfstraat 27 ontworpen door JCRARCHITECTEN in particuliere opdracht 

Deze projecten zijn op 15 april bezocht en beoordeeld. Nu ben jij aan zet! Bekijk hieronder het filmpje waarin de finalisten zichzelf presenteren en stem vervolgens onderaan deze pagina op je favoriet! Stemmen kan vanaf woensdag 21 september tot donderdag 6 oktober. Die avond worden de winnaars van zowel vakjury- als  publieksprijs bekend gemaakt tijdens de Nacht van de Architectuur. 

Video: Doglah Media Design

Heuvelinkprijs 2022
Stem nu op je favoriet!

Bedankt voor uw stem!

Ander nieuws