29 oktober 2019

Hoe gaat het met de grote projecten in en rond Arnhems centrum?

Zwaaiende kranen en tollende betonmolens, in de Arnhemse binnenstad wordt druk gebouwd. Tegelijkertijd liggen een aantal ambitieuze, beeldbepalende projecten en gebiedsontwikkelingen rond het centrum (schijnbaar) stil. Worden er bergen verzet achter de schermen of zijn het nog vooral papieren plannen? Op dinsdag 29 oktober polste CASA de status van deze grote projecten in een afwisselend actualiteitenprogramma.

Lees meer...

10 september 2019

Wat is de wederopbouw waard?

‘Arnhem, Stalingrad van het Westen’. Verwoesting en woningnood vormden na de Tweede Wereldoorlog het ‘excuus’ voor een grondige herinrichting en uitbreiding van de stad. De geschiedenis lijkt zich te herhalen; we staan nu weer voor een gigantische woningbouwopgave. Bovendien maakt de klimaatcrisis de verduurzaming van onze gebouwde omgeving noodzakelijk. Wat kunnen we leren van de wederopbouw en wat moeten we met het erfgoed uit die tijd?

Lees meer...

03 juli 2019

Hoe gelukkig te zijn in de stad?

Kunst- en cultuurfestival Ruimtekoers streek van 3 tot en met 7 juli weer neer in Arnhem. Twee bijzondere locaties aan de voet van de iconische John Frostbrug, in de wijk Malburgen, werden vijf dagen lang getransformeerd tot bruisende ontmoetingsplekken. 

Lees meer...

13 juni 2019

Kunst, architectuur, landschap en experiment! CASA presenteerde op donderdag 13 juni in het kader van NUTOPIA! de internationaal vermaarde architect en beeldend kunstenaar Ronald Rietveld (RAAAF). Hij hield een bevlogen betoog over zijn werkwijze en ideeën en daarmee een pleidooi voor meer experiment, innovatie en idealisme.

Lees meer...

06 juni 2019

Gelders Huis. Foto Jannes Linders

Op 6 juni werd tijdens de achttiende Nacht van de Architectuur de Willem Diehlprijs 2019 uitgereikt, de tweejaarlijkse architectuurprijs voor het beste project op het gebied van restauratie en transformatie in Arnhem. Het Gelders Huis, een project van Team V Architectuur in opdracht van de Provincie Gelderland, is de winnaar van de vakjuryprijs. Publiekswinnaar is De Boulevard, de transformatie van Arnhems oude ambachtsschool naar appartementencomplex, een ontwerp van opZoom architecten in opdracht van SPF Beheer en bouwcombinatie Klok-Draisma.

Lees meer...