Met Joris Lohman & Estée Strooker

Staan onze steden straks vol voedselflats? Eten we allemaal meelwormen of vormen genetische gewassen en kweekvlees ons toekomstige dieet? Iedereen verplicht veganist? Een ding is zeker: ons huidige productie- en consumptiepatroon is over zijn uiterste houdbaarheidsdatum heen! Hoe kunnen we de wereld op een verantwoorde manier voeden? Wat betekent dat voor een stad als Arnhem en hoe houden we het leuk en vooral lekker?

De huidige voedselproductie – met name de vlees- en zuivelindustrie – is verantwoordelijk voor een gigantische CO2- uitstoot en heeft zo een enorme impact op ons klimaat. Bovendien zijn we in 2050 naar verwachting met zo’n tien miljard monden. Een voedselrevolutie of – transitie is dus ‘absoluut noodzakelijk’ en dat besef wordt inmiddels breed onderkend, constateerde hoofdspreker Joris Lohman, verbonden aan The Food Hub en Slow Food International.

Lees hier het volledige verslag in PDF.

 

Foto's: Masha Bakker©